fbpx

Ontmoet JJ

Spiritueel leider, Me-time Coach
Internationaal Yoga & Meditation Leraar,
Auteur & Liefde Ambassadeur

Ontmoet JJ

Spiritueel leider, Me-time Coach
International Yoga & Meditation Leraar,
Auteur & Liefde Ambassadeur

Professioneel Danser

Hallo, ik ben JJ van Zon. Geboren (1974) en getogen in een gezellig Brabants dorp, Raamsdonksveer. Vanaf kleins af aan wist ik wat ik wilde doen met mijn leven. Dansen! En ook al kreeg ik veel weerstand vanuit mijn thuis, het kon mij niet weerhouden om ervoor te gaan. Op mijn negentiende ben ik aangenomen op de Balletacademie Lucia Marthas en met gierende banden vertrok ik naar de grote stad, Amsterdam.

Na de opleiding ben ik begonnen aan een fantastische carrière als professioneel danser. Ik heb de grootste podia mogen delen met geweldige artiesten. Niet alleen dansen, maar ik mocht ook mijn acteer en zangtalenten laten zien in musicals zoals Fame en Saturday Night Fever in zowel Nederland als Duitsland. 

Na mijn dans carrière heb ik een aantal jaartjes doelloos door het leven gedwaald, maar dit ‘dipje’ was nodig en heeft mij naar het pad van spiritualiteit, inclusief yoga en meditatie geleid. Ik was zo onder de indruk van deze nieuwe kijk op de wereld, dat ik allerlei zelfhulp boeken heb verslonden. Spirituele leiders, zoals Gabrielle Bernstein, Marianne Williamson en Willem Glaudemans hebben mij ten eerste kennis laten maken met ‘een cursus in wonderen’ en ten tweede mij met hun boeken, online trainingen, en lezingen geïnspireerd om een tegengeluid te geven aan het negatieve ego-denksysteem.

Modern Spiritueel Leider

Zo onder de indruk van deze bewustwordingen ben ik naar een ashram in India afgereisd om daar van de Indiase meesters Hatha Yoga te bestuderen. Yoga, meditatie, chakras, filosofie en Ayurveda hebben mijn leven verandert. Ik ben daadwerkelijk nog nooit zo dicht bij mezelf geweest als tijdens mijn verblijf in de ashram.

Als een gewone kerel als ik, door zulke simpele tools innerlijke rust kan vinden, en daardoor zijn licht weer voor de volle honderd procent kan laten schijnen omdat hij authentieke keuzes weet te maken, dan kunnen anderen dit ook. Het ego-denksysteem houdt de wereld in zijn grip door angst en dat moet afgelopen zijn.

Wanneer we liefde kiezen boven angst, dan zitten we op één lijn met onze geest. En wanneer we kiezen vanuit het hart, worden we minder beïnvloed door afleiding (het ego-denksysteem) en kunnen we genieten van een gelukkig en gezond leven. Mijn missie is om dit bewustzijn groot te maken.  “Can I hear á namasté …”

 

Yoga & Meditatie Leraar

Ik geef nu al jaren les, workshops, trainingen en retreats in binnen- en buitenland. In mijn coaching praktijk heb ik mensen geholpen met issues variërend van slaapproblemen tot depressies, burn-outs, ziekten, overmatige stress, verslavingen, negatief zelfbeeld, emoties die het leven overnemen, geen werk/thuis balans kunnen vinden, maar ook mensen die gewoonweg meer willen genieten van het leven.

Waarschijnlijk word ik gezien als een onconventionele leraar of coach. Ik ben JJ en ik doe mijn best om vanuit mijn hart te denken, spreken en doen. Dit kan voor sommigen ‘bijzonder’ zijn. Echter heb ik geleerd om mijn lichtje niet te laten dimmen (en respect te hebben voor alle andere lichtjes) dus ik hecht zeer veel waarden aan authenticiteit. Dit komt ook geheid terug als je besluit om met mij samen te werken.

Auteur van De Kracht van Me-time

In de zomer van 2019 is er nog een droom uitgekomen. De gehele reis van mijn spirituele bewustwording, inclusief weerstand, worstelingen, aha-momenten, triomfen en alle tools die me daarbij geholpen hebben beschrijf ik in mijn eerste boek, de kracht van me-time (spiritualiteit voor de eigenwijs) dat is uitgebracht bij uitgeverij Boekscout en ook te vinden is bij bol.com

In 2014 ben ik getrouwd met Carl en ik woon in Amstelveen. Het leven is zo mooi wanneer je van binnen naar buiten leert leven. Het vergt wat werk, maar je krijgt er ook alles wat je hartje begeert voor terug.

Love, Peace & Namasté

Xx JJ van Zon

“JJ is de perfecte coach voor mij, compassie vol, liefhebbend, inspirerend en – niet onbelangrijk- hilarisch om mee samen te werken. Ik heb echt geleerd me meer te concentreren op de positieve dingen van het leven, vooral in de meest hopeloze situaties. Mijn doel om beter te slapen is bereikt en ik voel me meer ontspannen en zelfverzekerd in allerlei situaties. “

Suzan Prins – human resources

“Wat een zegen ben je! Toen ik tegen het einde van 2017 in een onverwachte emotionele dip verkeerde, wendde ik me tot jouw begeleiding en ondersteuning. Dit gaf je me zoals altijd met heel je hart, wat een zeer krachtig onderdeel was in mijn genezingsproces. JJ, je hebt een echt talent om je hart te delen met de wereld. Ik kan niet wachten om van je te blijven leren terwijl ik me op mijn spirituele en mindfulness-reis begeef, ik ben zo dankbaar dat onze paden elkaar gekruist hebben. “

Yolande Olhaus-Sluiter –  Levens & persoonlijke ontwikkelingscoach 

“Je bent een geweldige katalysator geweest voor deze prachtige verandering die in mijn leven plaatsvond … en daarvoor ben ik je ongelooflijk dankbaar. Het was een opwindende week van delen met vrienden van de dingen die ik op deze retraite en reis leer … en Ik voel echt de vrijheid van mijn emancipatie … het is geweldig! “

Charm Laubscher – Leraar

Start Nu Met Je Me-Time Momenten

Gratis Meditaties Minder Stress

Wordt het tijd voor een dosis vrolijkheid?

*als jij je aanmeldt schrijf jij je ook meteen in voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!