fbpx

 

 

Hoe kom ik van mijn boosheid, jaloersheid

of andere negatieve emotie af?

 

Omgaan Met Negatieve Emoties – Vier Tips Die Je Helpen!

 

Je kent het waarschijnlijk wel. Je staat in de supermarkt en je raakt gefrustreerd want je staat natuurlijk wéér in de ‘verkeerde’ rij bij de kassa.

 

Hoe vaak ik me in zo’n rij wel niet kapot geïrriteerd heb en daardoor ook zo verstrikt raakte in een negatieve emotie, dat ik het volkomen terecht vond om naar te zijn of boos te worden. Herken je dit?

 

Ik had vaak geen eens haast. Ik had deze situatie makkelijk aan me voorbij kunnen gaan, MAAR NEE, ik liet me overladen met ongeduld en kijk-mij-nou-weer-in-een-rij-staan. Slachtoffer die ik was!

 

“Boehoehoe,

jij bent een loser,

als je nu niet

van jezelf laat horen.”

 

Enig idee van wie dit stemmetje afkomt? Gevangen in de denkgeest van het ego.

 

Irritatie wordt frustratie. Frustratie wordt boosheid. En boosheid is dodelijk. Het komt hard aan, voor je omgeving maar zeker ook voor jou. En deze energie besmet alles.

 

Maar je kan de energie gelukkig heel snel ontsmetten. Ik ga je zo vertellen hoe!

 

Ben jij snel geïrriteerd of gefrustreerd? Wordt jij snel boos? Uit jij deze boosheid of ben je een binnenvetter?

 

Wat voor type je ook bent, deze negatieve emoties zorgen voor stress. Deze negatieve patronen tasten de kwaliteit van jouw leven aan. En jij bent hier geboren om te genieten.

 

Wat kun jij doen

om geen slachtoffer te worden

van deze negatieve emoties?

 

1.  Jij kan geen slachtoffer zijn.

 

Wat veel mensen niet doorhebben is dat alles hun keuze is. Je kan de schuld leggen op een ander, maar uiteindelijk kies jij hoe jij ermee omgaat. Dit is ook iets wat ik mijn studenten in mijn yogalessen meegeef. Ik ben de leraar, maar jij kiest ervoor om in die pose te gaan staan. Neem je verantwoordelijkheid.

 

2. Jij bent niet je gedachten.

 

Je ervaart gedachten omdat je mens bent. Dit is fantastisch. Maar je bent niet de inhoud van die gedachten. Het fundament van alle problemen die jij ervaart in je leven is dat jij je identificeert met je ego/gedachten.

 

3. Jij bent niet je emoties.

 

Je emoties zijn een reactie op een identificatie van je gedachten. Dit is dus een resultaat van iets wat niet ‘echt’ is. Boosheid is dus niet iets wat jou definieert. Jij kan dus anders kiezen. Dit vergt veel oefening en daar heb ik een mooi boek over geschreven; De Kracht van Me-time (Spiritualiteit voor de Eigenwijs). Klik hier voor meer info.

 

 

Master De Kracht van Me-time door JJ van Zon

 

4. Mediteer je weg naar je goed voelen.

 

In mijn boek staan super veel tips om je negatieve emoties te transformeren, maar de meest effectieve is met stip Meditatie. Om je te helpen heb ik vier gratis meditaties voor je klaar staan. Klik hier en je kunt ze meteen beluisteren en/of downloaden.

 

Heb je na aanleiding van deze blog post Omgaan Met Negatieve Emoties – Vier Tips Die Je Helpen nog opmerkingen of vragen, reageer dan met een comment below. 

 

Met veel Liefde,

JJ

 

Ps. Check mijn boek; de kracht van me-time hier.

 

Pps. Gratis Meditaties om te downloaden klik hier.

Gratis Meditaties Minder Stress

Wordt het tijd voor een dosis vrolijkheid?

*als jij je aanmeldt schrijf jij je ook meteen in voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!