fbpx

 

  

Over mentaal gezond blijven in deze gekke wereld…

 

“No more drama in my life.”

En daar sta ik weer… heel alleen. Hij is er vandoor. Done, finished… helemaal klaar met mij. Hoe kan dat toch… iedere keer weer? Ben ik zo unloveable? Waarom word ik iedere keer overladen met hoop? Waarom ben ik zo’n sucker for love. Ze gaan er allemaal op een gegeven moment vandoor. Ligt het aan mij?

…………Euhhhhmmmm… JAZEKER!

Iedere keer wanneer ik verliefd ben en me eindelijk wil geven aan iemand, bevries ik. De eerste twee maanden gaat het goed. Ik transformeer en omarm de verliefdheid. “Jaaaaaaaaaa, eindelijk lekker verliefd! Heerlijk! Het is me eindelijk gegund. Oh wat fijn!”

Tot de donkere kant van mij het overneemt. Geen idee waarom dat gebeurt. Het werkt als een ongewenst gif dat snel door mijn aders vloeit en overal blokkades creëert. Het voelt als een stem die op de voorgrond treedt, die bij alles wat ik doe een kant van wanhoop en verderf laat zien. Het resulteert in een drempel met in grote Neon-gekleurde letters “Uitkijken” erboven.

 

Ik zie de zelf-sabotage, maar ik kan het niet tegenhouden.

 

Ik voel de liefde wegebben bij elke donkere gedachte die langskomt. Ik voel allerlei scenario’s van angst ervoor terugkomen. Ik probeer er geen aandacht aan te geven, maar op de kwetsbare momenten neemt de donkere kant het over. Ik word afstandelijk. Ik kan mijn gevoelens niet tonen. Ik kan er niet eens over praten. Ik bevries totaal.

Liefdevol contact is onmogelijk als ik deze staat van zijn bereik. Nou, ik kan je vertellen: dit is totaal niet aantrekkelijk. Ik stoot mannen af. Stuk voor stuk. Ze gaan weg en ik ben weer alleen.

 

Dit was een terugblik van mij meer dan 10 jaar geleden.

Het leek erg op de eerste 3 minuten van de film “Bridget Jones”. Het gevoel van wanhoop en het drama, die Renee Zellweger toont wanneer ze ‘All by myself’ playbackt na 5 flessen wijn achterover geslagen te hebben……. Het was precies hoe ik me voelde.

Ik was compleet de weg kwijt. Na mijn professioneel danscarrière geraakte ik in een identiteitscrisis en omdat ik niet met al het gevoel om kon gaan schoot ik in een depressie met een aantal verslavingen er bovenop.

 

Ik voelde me geblokkeerd door allerlei onverwerkte troep, die zich enorm opgestapeld had in mijn energiebanen.

 

Maar ondanks de teleurstellingen bleef er altijd een gedeelte in mij in de liefde geloven. Het was zo aanwezig in de wereld. Ik kon het zien. Ik kon het voelen. Het zat in me. Ik begreep het alleen nog niet. Dus ik moest op onderzoek uit. En dat is precies wat ik ben gaan doen.

Ik realiseerde me dat ik in een vicieuze cirkel terecht was gekomen. Ik begreep dat ik een les moest leren en dat ik dan door zou mogen naar het volgende level. Whatever that may be!

 

Het is een project geworden.

We zijn inmiddels 11 jaar verder. Ik ben naar India gegaan en heb daar een maand in een ashram gezeten. Ik ben nu een gecertificeerd yoga- en meditatieleraar en heb al meer dan 3000 uren lessen, workshops en retraites op mijn naam staan. Ik werk als life- en bewustzijnscoach. Ik ben een expert in bewustwording van lichaam en geest geworden. Ik weet wanneer mijn ego de spotlights domineert. Ik heb geleerd hoe ik hiermee om moet gaan.

 

Maar wat ik bovenal ben is een mens, die mentaal gezond en vanuit een goed hart probeert te leven.

 

En dat is in deze gekke wereld niet makkelijk, want waarschijnlijk ben ik empathisch, hoog sensitief en heb ik nog een ADHD-diagnose ook, dus dat maakt het voor de balanshouding alleen maar ingewikkelder.

 

Tijdens mijn herstel ben ik erachter gekomen dat simpele oefeningen, zoals mediteren, bidden, ademen of het herhalen van affirmaties je mentaal gezond houden. Tools die door mijn stemmetje in het hoofd meteen als ‘absurd’ werden bestempeld.

 

Verwonderd door het goede resultaat vroeg ik me af waarom deze tools niet beter bekend zijn. Vandaar dat ik nu hard werk om mensen te inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen door een diepere connectie met zichzelf aan te gaan. Ik begeleid ze tijdens hun reis ernaartoe en dit noem ik Me-time Coaching.

 

Tijdens Me-time Coaching vind jij je innerlijke rust en authentieke kracht door bewustwording.

√ Bewustwording van de invloed van het ego, oftewel de angst in je denken, woorden en handelen.

√  Bewust worden van het onvoorwaardelijke en universele waar de hele wereld uit is opgebouwd, oftewel liefde.

√  Het vergroten van je bewustzijn maakt dat je duidelijker kunt zien en daardoor authentieke keuzes maakt, waar je ook achter blijft staan.

 

Twijfel, onzekerheid, schuld, schaamte, een tegenslag, teleurstelling of crisis heeft hierdoor minder grip op je. Natuurlijk gebeuren er dingen. Dit is het leven. Je gaat er alleen met meer veerkracht mee om.

 

Het vergroten van je bewustzijn draait allemaal om balans.

 

Wanneer je zonder oordeel kunt zien en kunt accepteren wie je bent, dan kun je bepaalde gewoontes observeren en veranderen. Door je gedrag te observeren, raak je bewust van wat je denkt en wat je voelt. Je raakt meer bekend met het waarom achter je acties en reacties. Je gaat de waarheid zien: Wie ben ik!

Door je observaties zonder oordeel te accepteren, draai je de sleutel om en open je de deur naar verandering.

Ik heb dit zelf op meerdere vlakken gezien en meegemaakt, dus ik durf hier echt mijn hand voor in het vuur te steken. Iedereen kan met de juiste begeleiding zijn blokkades opheffen.

De bekendste redenen voor blokkades komen de komende tijd aan bod. Als je op de hoogte wilt blijven dan raad ik je aan om je hier in te schrijven voor mijn nieuwsbrief. Je krijgt dan tevens ook mijn podcast in je inbox. Ik kan je garanderen dat ze – zeker als je ergens last van hebt – voor inzichten en openbaringen zullen zorgen.

 

Je bent het echt waard om je authentieke zelf te leren kennen.

 

Zorg dat je jezelf gaat kennen. Al die overtuigingen dat je niet van jezelf zou mogen houden, zijn bullshit. Word je eigen beste vriend. Dat is het beste cadeau wat je jezelf kan geven.

Jij bent het waard mentaal gezond te blijven in deze gekke wereld.

 En als afsluiter vandaag wil ik graag samen met je mediteren. Klik op de volgende link, ga comfortabel zitten voor deze ‘Basic Meditation’ en druk op play. Ervaar het moment zonder oordeel ter vergroting van je bewustzijn.

 

 

 

Tot de volgende keer,

Love, Peace & Namasté

Xx JJ

 

Ps. Je kunt je vragen stellen door een reactie onder deze post achter te laten of voor eventuele coaching check deze pagina.

 

Pps. Lessen, workshops en retraites die ik on- of offline geef vind je hier.

 

Ppps. Het boek; De Kracht van Me-time kun je hier bestellen. 

Gratis Meditaties Minder Stress

Wordt het tijd voor een dosis vrolijkheid?

*als jij je aanmeldt schrijf jij je ook meteen in voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!