fbpx

 

 

Het zijn onzekere tijden. Het lijkt wel of ik in een film leef, dus wat doet De Liefde Activist Tijdens Corona Tijd?

 

Gister ging ik naar de supermarkt en het leek wel uitverkoop. Mensen waren ook anders. De energie giert door iedereen. Bij de ingang stond een vrouw stond stil tussen de deuren en was flink aan het hoesten. We stonden er met vijf mensen omheen te kijken. Toen ze klaar was zei ze “sorry” en liep weer verder.

 

Waarschijnlijk zat er iets

in haar keel of was het corona?

Anyway, vijf mensen bleven toch even

dertig seconden wachten

voordat wij op anderhalve meter afstand

door die deur naar binnen gingen.

 

We staan op scherp. Het nieuws verandert continue. Het gaat zo snel. Een paar weken geleden was het alleen nog maar China, toen Italie en nu is het als een mist al over ons land getrokken.

 

Als yogadocent geef ik les. Moet ik dat blijven doen? Wat is het alternatief? Ik ben zzp-er. Hoe ga ik rondkomen als dit wegvalt?

 

De nieuwskanalen houd ik goed in de gaten, want het nieuws verandert ook met de minuut. Iedereen gaat hier anders mee om. Iedereen vindt hier ook wat van. En dat mag. Maar dat maakt deze dagen ook heel intens.

 

Vandaar dat het van cruciaal belang is dat je een moment neemt waar je even vrij bent van het Coronavirus. Dit is belangrijk voor je gehele gestel; mentaal, fysiek, emotioneel & spiritueel.

 

Ik heb een heel boek geschreven over de kracht van het nemen van een me-time moment. Het gehele boek gaat over hoe jij door het nemen van een dagelijks moment voor jezelf,  angst kunt blijven herkennen, liefde kunt blijven uitnodigen, zodat je authentieke keuzes kunt blijven maken, waardoor je uiteindelijk blijer bent en leeft.

 

Het verhaal van mijn boek,

de lessen, inclusief het stappenplan

om het ego-denken af te leren,

voelt nu urgent en noodzakelijk

dus ik kan ook niet anders

dan dit nu met jou te delen.

 

De Kracht van Me-time (Spiritualiteit voor de Eigenwijs) promo foto, boek geschreven door JJ van Zon, uitgeverij Boekscout

 

Laat je niet gek maken

& Laat iedereen in zijn waarde

 

Het is heel nuchter & Nederlands, maar als je goed om je heen kijkt zijn er heel veel mensen die zich laten meeslepen door angst. Ten eerste is dit okay. Laat ze. Je bent hier niet om mensen te veranderen.

 

De enige manier

om überhaupt mensen

liefdevol te beïnvloeden

is als jij zelf

het goede voorbeeld bent.

 

Dus mijn advies: laat mensen. Dit kan heel lastig zijn, want sommige realiteiten staan nu eenmaal ver van de jouwe, maar neem maar van mij aan dat oordelend gedrag alleen nog maar meer olie op het vuur gooit, dus….

 

Als Liefde Activist

neem je verantwoordelijkheid

zodat je onderdeel bent

van de balans

in deze hectische tijd.

 

Klinkt simpel maar ook ingewikkeld. Ja, ik zal er niet over liegen. Het goede voorbeeld geven en vanuit liefde denken, spreken en doen is niet altijd de makkelijkste keuze. Ego-denken is veel verleidelijker maar dat euforische gevoel is altijd maar van korte duur.

 

Liefde-denken mag dan wel iets meer moeite kosten, maar het euforische gevoel is dan ook voor de lange termijn.

 

Dus wat doet De Liefde Activist Tijdens Corona Tijd … Dit is je opdracht!

 

Dus als je dit interessant vindt, daag ik je hierbij uit. Yes, ik geef je huiswerk. Observeer je gedachten, je woorden en je handelen vandaag. Observeer het vanuit compassie, want als je jouw bevindingen meteen gaat veroordelen dan ben je wederom aan het ego-denken (ook een observatie op zich).

 

Leer het verschil tussen ego-denken en vanuit liefde-denken. Als je dit onder de knie hebt dan is deze bewustwording een rijkdom van onschatbare waarden.

 

Met Liefde, JJ

 

Ps. Laat hieronder een reactie achter over dit onderwerp. Lijkt me super om te verbinden met je.

 

Pps. Als eerste stap of als ondersteuning heb ik 4 gratis meditaties voor je gemaakt. Download ze hier.

Gratis Meditaties Minder Stress

Wordt het tijd voor een dosis vrolijkheid?

*als jij je aanmeldt schrijf jij je ook meteen in voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!