fbpx

 

Dag 3 Beter Slapen door 478-methode

 

Lieve JIJ,

 

We ervaren allemaal wel eens een vervelende nacht waarin we slecht slapen, maar helaas velen onder ons ervaren dit te vaak. Dat is ook niet gek, omdat we tegenwoordig vanwege ons werk veel in ons hoofd leven en jammer genoeg gaat ‘dat niet uit’ als we thuis komen. Ik heb zelf jaren geleden aan insomnia, en nadat ik verschillende factoren had aangepakt ben ik hier volkomen van genezen. Eén factor die ik hiervoor dankbaar ben is de 478-methode of de 4-7-8-adem-methode.

 

 Ik ben de 478-Methode dankbaar omdat het me hielp genezen van mijn insomnia.

 

 

In een artikel van het zilverenkruis wordt deze methode als volgt omschreven:

 

“Als je gestrest bent of angstig, neemt de adrenaline in je bloed enorm toe en ga je sneller ademhalen. Deze ademhalingsoefening werkt dus eigenlijk als een soort kalmeringsmiddel. Als je expres je ademhaling naar beneden haalt, dan dwing je je hart om langzamer te gaan kloppen en dat maakt je snel heel kalm. Hetzelfde werkt ook voor je geest, omdat je je concentreert op je ademhaling. Je realiseert je het misschien niet, maar je centrale zenuwstelsel vermindert langzamerhand activiteit waardoor gevoelens van angst en stress verdwijnen. Zodoende ontspant je hele lichaam. De 478-methode wordt al eeuwen gebruikt door Indiase yogi.”

 

Hoe doe je de 478-Methode?

 

✅ Je ademt 4 tellen in.

✅ Je houdt de adem 7 tellen vast

✅ Je ademt rustig 8 tellen uit

 

Ik daag je uit om deze vandaag niet alleen voor of tijdens slapen te gebruiken, maar ook gedurende de dag en voel de kalmerende werking.

 

Morgen alweer de laatste dag van de Adem je Kalm Challenge, en dan gaan we werken met de kracht die alles radicaal transformeert. Check je inbox morgen. Heb jij je niet opgegeven voor de challenge dan kun je hier klikken voor het volgend natuurlijk kalmeringsmiddel.

 

Love, Peace & Namasté

JJ

 

Gratis Meditaties Minder Stress

Wordt het tijd voor een dosis vrolijkheid?

*als jij je aanmeldt schrijf jij je ook meteen in voor de nieuwsbrief.

You have Successfully Subscribed!